2011 m. rugpjūčio 15 d., pirmadienis

Smulkmena Nr. 61 - 5 pojūčiai

Niekados gyvenime nejutau jų taip stipriai. Akių vyzdžiai padidėjo, klausa ir uoslė tapo geresnė už šuns, liežuvis vis troško naujų, neragautų skonių, oda buvo pasiruošusi bet kam.
Akys
Jos matė vien grožį. Vien nuostabius kalnus, gražius kalnų ežerus, prancūziškus skanėstus, architektinius stebuklus. Ir vis negalėjau patikėt.
Ausys
Jos girdėjo vien nuostabiai besiliejančią prancūzų kalbą, vien paprastas, bet be galo gražias prancūziškas melodijas. Girdėjo švelnų paukščių čiulbėjimą, tylų ir ramų vandens čiurlenimą. Tai buvo lyg iš pasakos.
Nosis
Ji užuodė tik itališkų makaronų su nuostabiausias padažais, migdolinių ledų su avietėmis, įvairių pyragaičių ir nuostabių sūrių kvapą. Kur tik išeidavai ji gaudydavo mielų gėlių, pušų ir miško kvapą.  Tai buvo nepakartojama.
Liežuvis
Tai buvo nerealu. Ant jo sukosi šimtai skirtingų ir nuostabių skonių. Karšti makaronai su pomidorais ir baziliku, šalti ir gaivūs ledai, lengvutėliai krosanai, braškinis marmeladas, minkšta prancūziška duona, šafranas, šviežutėlės salotos, mėtų arbata. Visa tai susimaišė ir tapo pasaka.
Oda

Ji jautė vien švelnias medžiagas, šiurkščias kalnų uolienas, lengvą vėjelį ir gaivų vandenį. Bet visa tai buvo fantastiška.


Tą trumpą laikotarpį savo 5 pojūčius jutau žymiai stipriau nei kada nors. Ir turiu pripažinti... Tai nuostabu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą